Gay Pride la Amsterdam. Participanţii au adus un omagiu olandezilor ucişi în cursa aviatică MH17 Malaysia Airlines în Ucraina

Data publicării:
ams

Amsterdamul a îmbrăcat culorile curcubeului pentru parada tradiţională „Gay Pride”, desfăşurată de această dată pe apă. 400.000 de persoane au venit să urmărească defilarea ambarcaţiunilor pe canalele capitalei olandeze. Debutul evenimentului a fost solemn în acest an, fiind marcat de omagiul adus celor şase specialişti olandezi în combaterea SIDA care au murit în avionul MH17 prăbuşit în estul Ucrainei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În primele două ambarcaţiuni care au pornit pe canalele din Amsterdam s-au urcat 50 de cercetători olandezi care luptă împotriva maladiei SIDA. Ei au adus cu ei bannere cu mesaje precum „În amintirea colegilor care s-au urcat la bordul avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, zborul MH17”, „Munca noastră va continua”, „Împreună putem învinge virusul”. Toţi cei prezenţi pe diguri au aplaudat când cele două ambarcaţiuni au trecut prin dreptul lor, iar parada propriu-zisă a început după ce aceste două vase au făcut un tur de 15 minute.

La evenimentul din Amsterdam au participat în acest an şi cinci politişti români, care au avut misiunea de a-i urmări pe hoţii de buzunare.

Toleranţa pentru homosexuali este un motiv de mândrie pentru Olanda, aceasta fiind prima ţară care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în 2001.

Festivalul din Amsterdam dedicat diversității şi comunităţii LGBT a început pe 27 iulie şi s-a încheiat duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri