Gemenii care nu sunt frați

Data actualizării: Data publicării:
frati gemeni
FOTO: Gulliver/ Getty Images

În urmă cu 15 luni, în California, o mamă surogat a dat naștere la doi baieți gemeni. Copiii sunt fiii unui cuplu homosexual din Italia, care au folosit de vertilizarea in vitro pentru a avea copii.

frati gemeni
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Atunci când s-au întors la Milano pentru a înregistra cei doi copii, un funcționar a refuzat să transcrie certificatele de naștere ale copiiilor, potrivit Washington Post.

Asemenea cazuri s-au mai întâmplat în Italia, unde este ilegală nașterea copiiilor prin mamă surogat, iar cuplurile italiene care aleg această modalitatea de a avea copii au probleme în momentul în care copiii trebuie recunoscuți legal. Ceea ce este ieșit din comun de această dată, este că deși băieții sunt gemeni, instanța a decis că cei doi nu sunt frați.

Cuplul a dat în judecată funcționarul care a refuzat înregistrarea copiiilor ca fiind frați. Inițial, un judecător a decis împotriva celor doi tați, dar aceștia au decis să continue lupta și o altă instanță a le-a admis parțial solicitarea.

Pentru că cei doi au folosit probe de spermă separate pentru fertilizarea ovulelor, instanța a decis că fiecare dintre tați își poate înregistra fiul biologic. Baiețeii nu au fost însă recunocuți ca fiind copiii cuplului de homosexuali și nici ca fiind frați, deși au aceeași mamă, care a donat amândouă ovulele.

Italia este una dintre țările europene cu cele mai stricte legi legate de reproducere. Vertilizare in vitro este doar pentru cuplurile heterosexuale care sunt ori căsătorite, ori pot dovedi că sunt într-o relație stabilă și trebuie să folosească ovulele și sperma lor – donarea și folosirea mamei surogat sunt ilegale.

Deși o lege care permite parteneriatul civil pentru persoanele de același sex a fost aprobată anul trecut, cuplurile gay încă nu se pot căsători și nu pot adopta. Chiar si legea adopției este limitată pentru relațiile heterosexuale, ceea ce înseamnă că cei doi tați nu pot adopta unul copilul celuilat .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri