Generalul american John Allen, numit în fruntea coaliţiei contra Statului Islamic

Data publicării:
General John R. Allen wikipedia

Generalul Allen a condus coaliţia internaţională în Afghanistan (ISAF), în perioada 2011-2013. El a fost numit comandant suprem al forţelor NATO (SACEUR) în octombrie 2012.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak, reamintește Mediafax.

Casa Albă a subliniat ulterior că Statele Unite sunt în "război" contra jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

În acest context, secretarul de stat al SUA, John Kerry, s-a declarat încrezător în formarea unei coaliţii mondiale formată ţări europene şi arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge gruparea Statul Islamic în Irak şi Siria.

„Sunt încrezător în formarea unei mari coaliţii cu naţiuni arabe, naţiuni europene, Statele Unite şi alţii, fiecare contribuind la strategia pe care preşedintele Obama a expus-o”, a adăugat secretarul de Stat, în cadrul unui turneu regional, care are drept scop formarea unei alianţe de aproximativ 40 de ţări împotriva jihadiştilor din Statul Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri