German acuzat de apartenență la Statul Islamic. Bărbatul, de origine kosovară, poate fi condamnat la 10 ani de închisoare

Data publicării:
neamt is

Tânărul acuzat de terorism are 20 de ani şi a fost identificat doar cu numele Kreshnik B. El s-a născut în Germania din părinţi originari din Kosovo. Chiar de la începerea audierilor, judecătorii au propus un acord de reducere a pedepsei, de la 10 ani la doar 3 ani şi trei luni, dacă acuzatul recunoaşte în scris că a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă.

„Îl acuzăm că pregătea crime de o mare gravitate. Pe baza celor descoperite de noi, el a vizitat o tabără de instrucţie cu arme din Siria şi participat la operaţiuni de luptă”, a spus procurorul Horst Salzmann.

În schimb, apărarea celui acuzat de terorism încearcă să îl salveze, pe considerente de ordin medical.

Procesul a început după ce Germania a interzis toate activităţile în favoarea Statului Islamic. Audierile acuzatului sunt programate să dureze şapte zile.

Pe de altă parte, liderii comunităţii internaţionale s-au întâlnit la Paris pentru a-şi arăta susţinerea faţă de lupta contra grupării Statul Islamic. Franţa promite ajutor militar Irakului pentru combaterea terorismului.

„Lupta poporului irakian împotriva teroriştilor este şi lupta noastră. Trebuie să fim alături de autorităţile irakiene, clar, loiali şi puternici şi nu este deloc timp de pierdut”, a spus François Hollande, preşedintele Franţei.

Am discutat aportul nostru pentru sprijinirea autorităţilor irakiene, pentru a avea o mai mare capacitate în lupta cu teroriştii. Am asigurat ajutor militar şi de alt fel Siriei şi altor ţări din regiune. Nu pot fi duble standarde în lupta împotriva terorismului. Terorismul nu poate fi bun sau rău”, a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

La rândul său, ministrul francez al Apărării a anunţat începerea primelor zboruri de recunoaştere în Irak. La scurt timp de la anunţul ministrului, două avioane franceze au plecat în zboruri de recunoaştere de la o bază situată în Emiratele Arabe Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri