Germania a început retragerea din baza turcă Incirlik

Data publicării:
Activity At Incirlik Air Force Base Increases As It Prepares For War
INCIRLIK AIR FORCE BASE, TURKEY - MARCH 7: An F-15 fighter jet glides in for a landing in front of Adana's main mosque March 7, 2003 at Incirlik Air Force Base in Turkey. Activity at Incirlik, one of the Air Force's main bases in the region, is increasing as the military prepares for a possible war in Iraq. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)

Germania a început retragerea militarilor săi din Turcia. Un avion de realimentare în zbor a fost mutat azi de la baza Incirlik în Iordania de unde vor fi continuate misiunile împotriva teroriştilor ISIS.

Activity At Incirlik Air Force Base Increases As It Prepares For War
FOTO: Gulliver/Getty Images

Cele şase avioane de luptă care efectuează zboruri de recunoaştere pentru coaliţia internaţională vor fi transferate şi ele până în luna octombrie.

Între timp vor pleca şi cei 260 de soldaţi care ajută la coordonarea activităţii diviziei germane împreună cu cele aproape două mii de tone de tehnică militară.

Parlamentul german a decis retragerea armatei de la Incirlik luna trecută după un conflict diplomatic cu Turcia. Ankara a refuzat să autorizeze vizita unei delegaţii de parlamentari la baza militară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri