Germania, confruntată cu o secetă fără precedent

Data publicării:
germania elba seceta - GettyImages - 12 august 15

Potrivit presei germane, o navă cargo românească a blocat navigaţia pe cursul german al Dunării după ce s-a împotmolit pe o porţiune a fluviului din Bavaria. Probleme sunt şi în Croaţia, ţară pentru care Ministerul român de Externe a emis un avertisment de călătorie din cauza temperaturilor ridicate.

Elba, unul dintre cele mai pitoreşti cursuri de apă din Europa, care străbate nord-estul Germaniei, a scăzut la un nivel fără precedent în ultimii ani. Navele au rămas ancorate în porturi, după ce în unele locuri apa a ajuns pe alocuri la numai o jumătate de metru.

Robert Rausch, reprezentantul unei companii de navigaţie spune că „nivelul apei a ajuns la 51 de centimetri, un nivel extrem de scăzut. Este pentru a zecea oară când nu am putut să pornim pe apă, astfel încât nu le-am putut oferi turiştilor din Dresda nicio călătorie.”

Din cauza secetei, autorităţile din Dresda au anulat parada anuală a navelor cu aburi. Numărul turiştilor a scăzut cu 20%, ceea ce înseamnă pagube financiare uriaşe. Cei care se ocupă cu organizarea tururilor de agrement încearcă să salveze cumva restul sezonului, dar nu arată prea roz ce a mai rămas din luna august.

Seceta provoacă îngrijorări şi în California, în vestul Statelor Unite. Cu toate acestea, autorităţile locale au găsit o metodă pentru a preveni secarea apelor. Autorităţile americane au dispus acoperirea unui lac de acumulare din Los Angeles cu bile din plastic. Umplute cu apă, acestea ar trebui să acţioneze ca un scut împotriva razelor soarelui. Şi apa ar urma să nu se mai evapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri