Germania: Incendiu soldat cu un mort într-un centru cu refugiați

Data publicării:
incendiu california - GettyImages - 23 iulie 2015

Foto: Gulliver/Getty Images

În jur de 30 de rezidenți ai centrului, printre care 20 de refugiați, se aflau în clădire atunci când incendiul a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, potrivit unui comunicat al poliției.

Un bărbat de naționalitate germană a fost dat dispărut, însă poliția nu este în măsură să precizeze dacă trupul neînsuflețit găsit în clădire este al lui.

Germania este în alertă la fiecare declanșare de incendiu în centrele de primire a refugiaților, atacurile și incendiile atribuite extremei-drepte înmulțindu-se în ultimele luni, pe măsură ce sute de mii de refugiați sosesc în această țară.

Până la această oră — chiar dacă delictele și infracțiunile împotriva imigranților sunt în creștere constantă — niciun deces nu a fost pus pe seama grupărilor de extremă dreapta.

Au fost înregistrate mai multe cazuri de omor și victime în incendii accidentale în centrele pentru primirea refugiaților, în condițiile în care numeroase astfel de centre sunt suprapopulate din cauza afluxului fără precedent de imigranți în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri