Germania: Propunere de dezincriminare a relaţiilor sexuale între frate şi soră, după cazul controversat al unor tineri

Data publicării:
cuplu bani cearta hepta 368196

Membrii Consiliului de etică s-au sesizat cu privire la această temă după cazul foarte mediatizat al unui cuplu incestuos din Leipzig (est), doi tineri care s-au cunoscut când erau deja adulţi, după o copilărie haotică. Cuplul, care are patru copii, dintre care doi au handicapuri, a făcut obiectul mai multor condamnări, scrie Mediafax.

Patrick Stübing, care a petrecut mai mult de trei ani în închisoare, şi Susan K., care a fost plasată o perioadă într-o instituţie din cauza unui retard mintal, au sesizat fără succes Curtea Constituţională din Karlsruhe, în 2008, apoi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în 2012.

Cele două instanţe au respins cererea cuplului împotriva articolului 173 din Codul Penal german, care pedepseşte cu "doi ani de închisoare sau cu amendă" raporturile sexuale între un frate şi o soră majori, evocând în special riscurile sporite de handicap pentru copiii născuţi dintr-o astfel de uniune.

Membrii Consiliului de etică apreciază că aceste obiective sunt suficient garantate de o altă secţiune a Codului Penal, care reprimă violurile, agresiunile şi infracţiunile sexuale, precum şi de incriminarea incestului între ascendenţi şi descendenţi majori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri