Guvernul german, măsuri pentru identificarea celor care cumpără cartele preplătite

Data publicării:
Germania 1

Sediul parlamentului german/ Foto: Wikipedia

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a explicat că proiectul de lege aprobat de executiv constituie „rezultatul reflecțiilor” guvernului german asupra breșelor de securitate după atacurile de la Istanbul, Paris și Bruxelles.
„Organizațiile teroriste sunt conectate la nivel internațional. Trebuie ca și serviciile de informații, mai bine decât se întâmplă astăzi, să se conecteze internațional." Prin această lege, serviciile noastre de informații au posibilitatea de a construi (baze de) date comune cu partenerii noștri europeni și cu NATO și vor putea depista mai bine elemente precum călătorii și mișcări, participarea la luptă sau eventuale proiecte de fapte infracționale după revenirea din zone de luptă”, a declarat ministrul Thomas de Maiziere.


Măsurile principale vizează îmbunătățirea schimbului de informații între serviciile germane și omoloagele lor din alte state, dar și buna securizare a identificării utilizatorilor de cartele preplătite, ceea ce constituie în prezent în Germania o „importantă breșă de securitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri