Haos la locul tragediei. Kyiv Post: Insurgenţi pro-ruşi beţi trag cu arma şi vor să fure obiecte ale decedaţilor

Data publicării:
avion ucraina crop-1

 

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat că echipele sale au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru că sunt oprite de separatişti.

Potrivit unor surse, rebelii proruşi fură din bagajele victimelor avionului, iar unii insurgenţi în stare de ebrietate trag focuri de armă în aer cu mitraliere AK47.

Informaţiile au fost confirmate de Kiev. "Insurgenţii proruşi încearcă să distrugă, cu susţinerea Rusiei, dovezile acestei crime internaţionale", anunţă Guvernul de la Kiev. "Teroriştii au transportat 38 de victime la morga din Doneţk, unde specialişti care au un accent rus au anunţat că vor să efectueze autopsii. Teroriştii caută şi mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuselajului avionului în Rusia", precizează Guvernul ucrainean.

Reprezentanţii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei. În urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o rază de 20 de kilometri "care să permită Ucrainei atingerea obiectivului esenţial: identificarea corpurilor şi predarea acestora familiilor", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.

Zeci de anchetatori şi observatori internaţionali se află la Kiev, în speranţa că vor putea ajunge la locul prăbuşirii avionului malaysian, despre care există suspiciuni că a fost doborat de separatiştii proruşi. Malaysia a trimis o echipă de 62 de persoane, aşteptată sâmbătă în capitala Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri