Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump în sondaje

Data publicării:
clinton

Foto: Gulliver/GettyImages

Conform primului sondaj, publicat de postul CNN, 56% dintre cei intervievați s-au exprimat în favoarea lui Hillary Clinton, în timp ce Trump ar obține sprijinul a 42%.

De asemenea, 51% dintre persoanele chestionate consideră că fostul secretar de stat înțelege mai bine problemele clasei mijlocii, aceeași părere despre Trump fiind exprimată de numai 36%. Solicitați să desemneze cel mai bun viitor „comandant suprem”, 55% dintre cei chestionați au ales-o pe Hillary Clinton și numai 36% pe Trump.

Un alt sondaj, publicat de Universitatea Monmout (statul New Jersey), îi dă lui Clinton un avans de zece procente în fața lui Trump, ei fiind cotați cu 48% și respectiv 38% din intențiile de vot.

Dar acest sondaj mai relevă că Hillary Clinton l-ar învinge nu doar pe Donald Trump, ci și pe principalul rival al acestuia din urmă la învestitura republicană, senatorul Ted Cruz, deși în acest caz diferența ar fi mai mică, de 45% față de 40%.

Totuși, în mod surprinzător, favorita democraților ar pierde alegerile dacă s-ar confrunta cu John Kasich, care este abia al treilea pe lista pretendenților la învestitura republicană, Clinton fiind cotată în sondaj cu 39% din intențiile de vot și Kasich cu 45%.

Aceste două sondaje au fost publicate după ce atât Clinton cât și Trump și-au mărit avantajul față de contracandidații lor în alegerile primare din partidele democrat și republican.

Însă în timp ce Hillary Clinton se bucură de sprijinul deplin al establishment-ului democrat în fața adversarului ei la învestitură, senatorul Bernie Sanders, magnatul Donald Trump este criticat sever chiar de mulți dintre colegii săi de partid, motivul fiind discursul său considerat agresiv, jignitor și xenofob.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri