HONG KONG. Violențe între manifestanții pro-democrație și forțele de ordine

Data publicării:
scutieri

În jur de 9.000 de manifestanți au reuşit să ocupe din nou o arteră principală din aglomeratul cartier Mong Kok. Ciocnirile cu forțele de ordine au izbucnit imediat ce protestarii au început să ridice noi baricade. Imaginile difuzate de televiziuni arată cum manifestanții sunt bătuți cu bastoane. Forțele de intervenție au recurs și la spray-ul cu piper însă manifestanții și-au păstrat pozițiile.

De mai bine de trei săptămâni, centrul financiar al Hong Kong-ului este blocat de zeci de mii de protestatari, în principal tineri, care cer schimbarea sistemului electoral. Ei vor vot universal şi cer ca lista candidaţilor pentru funcţia de lider al Hong Kong-ului să nu mai fie limitată la politicieni loiali Partidului Comunist.

Când Hong Kong-ul s-a alăturat Chinei, Beijingul a promis că va oferi o largă autonomie fostei colonii britanice. Recent, însă, autoritățile au anunțat că locuitorii își vor putea alege liderul dintr-o listă de candidați propusă de chinezi, decizie care a scos în stradă zeci de mii de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri