„I Love New York”, la Moscova. În capitala Rusiei are loc un concurs de sculptat în nisip

Data publicării:
new yorkk

Unii dintre cei mai buni artişti modelatori în nisip şi-au demonstrat talentul la Moscova, unde au încercat să redea clădiri din cele mai cunoscute oraşe ale lumii. Unii au ales Parisul, alţii Copenhaga, Veneţia sau Moscova.

Pentru un sculptor irlandez a fost o adevărată provocare şi un act de curaj să redea oraşul New York, mai ales în situaţia de astăzi când relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite sunt tensionate.

Am abordat New York-ul ca un oraş al fiecărei ţări şi culturi din lume, al istoriei şi întâmplărilor care s-au petrecut într-un singur loc, prin urmare este un cazan în care se topeşte totul”, spune sculptorul Fergus Mulvany.

O artistă din Rusia a optat pentru Singapore.

Aşa cum am văzut din fotografii şi am auzit în povestiri este un oraş foarte tânăr şi modern şi este diferit de celelalte oraşe. Am vrut să creez nu doar o clădire, dar să redau impresia a ceva magic”, spune sculptoriţă Irina Taflevskaia.

Concursul a debutat sămbăta trecută, când fiecare artist a primit trei metri cubi de nisip şi 11 zile pentru a-şi termina operele. Până acum nu a plouat, aşa că sculpturile sunt în siguranţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri