IKEA și-a deschis cel mai mare magazin

Data publicării:
ikea

Magazinul a fost deschis la o distanţă de mai puţin de o oră de mers cu maşina sau 14 minute de mers cu trenul de capitala Seul. Suprafaţa magazinului este aproape la fel de mare ca cea a muzeului Luvru, de 59.000 de metri pătraţi. Recordul anterior de suprafaţă era deţinut de un magazin IKEA din Stockholm, care are 55.200 de metri pătraţi, scrie Business Insider, potrivit Mediafax.

Coreea are o structură a populaţiei care se potriveşte cu IKEA - persoane care locuiesc singure şi gospodării formate din două persoane”, a declarat Suh Yong-gu, profesor de marketing la Universitatea Sookmyung.

Reţeaua de magazine prezentă în 43 de ţări cu 365 de unităţi plănuieşte să deschidă cinci outleturi în Coreea de Sud până în 2020.

IKEA va fi o provocare pentru fabricanţii de mobilă sud-coreeni.

Am venit pentru că nu este scump şi am vrut să văd înainte de a cumpăra”, a declarat o femeie de 46 de ani din Seul, care şi-a luat o zi liberă pentru a putea participa la inaugurarea magazinului.

IKEA Coreea de Sud vinde 8.600 de produse, printre care unele modificate special pentru localnici, cum ar fi patul ”super-single”, cu până la 40 de centimetri mai mare decât unul standard.

”Nu am plănuit să construim cel mai mare magazin, am plănuit să facem unul mare, pentru că suntem de părere că avem nevoie de unul pentru un oraş cu 23 de milioane de oameni (n.r. zona metropolitană a oraşului Seul)”, a declarat Patrick Schuerpf, managerul de proiect al IKEA în Coreea de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri