Imagini de coşmar după cutremurul din China. Bilanţul seismului este de peste 400 de morţi şi 2.000 de răniţi

Data publicării:
chinezzi

Întreaga regiune afectată de seism a rămas fără curent electric. Peste șapte mii de membri ai echipelor de intervenție au ajuns la fața locului pentru a-i ajuta pe sinistrați. Eforturile lor au fost, însă, îngreunate de replicile seismice, dar și de ploile torențiale care au continuat întreaga noapte.

„Peste 60 de cadre medicale au fost trimise la faţa locului, în două echipe, pentru a-i salva pe cei răniţi. Toate casele erau deja prăbuşite în momentul în care am ajuns noi acolo. Am văzut cadavre peste tot şi mulţi, foarte mulţi răniţi. Am tratat o grămadă de oameni la spitalul central după care am improvizat un centru medical şi aici”, a declarat Chen Wangchang, directorul unui spital local.

Oamenii şi- au petrecut noaptea în adăposturi special amenajate.

Seismul, produs la o adâncime de aproximativ zece kilometri, a avut o magnitudine 6,1 şi a provocat insemnate pagube materiale. 30.000 de clădiri au fost avariate iar alte 12.000 au fost, pur şi simplu, rase de pe faţa pământului.

Provincia chineză Yunnan este des lovită de cutremure puternice. În septembrie 2012, 80 de oameni au murit în urma a două seisme consecutive care au avut loc în zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri