INCENDIU în Dubai. 14 persoane au fost rănite, MAE verifică dacă în hotel erau şi români

Data publicării:
incendiu-revelion-dubai-hotel-GettyImages-1.1.2016 1

 

ACTUALIZARE 10.45 (1 IANUARIE). Oficialii nu au confirmat decesul unei persoane, aşa cum anunţase iniţial postul Al Arabya.

VIDEO Imagini din timpul evacuării hotelului

Alţi 14 oameni au fost răniţi într-o busculadă produsă în timpul evacuării hotelului. În interior au fost momente de panică, în timp ce poliţia şi agenţii de securitate se străduiau să evacueze pe toată lumea în siguranţă.

ACTUALIZARE 7.00 (1 IANUARIE): Cel puţin o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite în busculada produsă în timpul evacuării hotelului din Dubai cuprins de flăcări aseară. Informaţia vine de la postul de televiziune Al Arabiya, care citează surse oficiale.

Foto: Gulliver/ Getty Images

Potrivit acestora, o persoană a făcut o criză cardiacă în timpul busculadei şi a murit. Ministerul român de Externe a anunţat că verifică dacă printre clienţii hotelului se aflau şi cetăţeni români.

ACTUALIZARE 23:00  Se vorbeşte şi despre mai multe explozii care s-ar fi produs acolo. Autorităţile din Dubai spun că incendiul este controlat acum în proporţie de 90 la sută. Limbile de foc au cuprins aproape întreaga clădire pe exterior, după ce incendiul ar fi izbucnit de la etajul 20. Bucăți mari din construcție s-au desprins și au căzut, iar fumul dens și negru s-a răspândit în aproape tot orașul.

Alarmele de incendiu s-au declanșat cu întârziere, s-au plâns martorii oculari. Oamenii au început să fugă din hotel și s-a creat și o mică busculadă. Potrivit unor surse, o persoană ar fi făcut infarct în timp ce încerca să din hotel și ar fi murit, dar informația nu a fost confirmată oficial, potrivit al-Jazeera.


Hotelul se numește Address Downtown și de la mai multe etaje se văd ieșind flăcări uriașe. Hotelul are 63 de etaje și este înalt de 300 de metri.

Incidentul a intervenit cu doar două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii. Flăcările au cuprins în jur de 20 de etaje din exteriorul hotelului. Nu se ştie deocamdată dacă există victime.

Presa din Emiratele Arabe Unite a anunţat că forţele de poliţie au izolat zona din jurul hotelului, iar echipele speciale de intervenţie în caz de urgenţe se află deja la locul incidentului.

Clădirea în care a izbucnit incendiul este a şasea ca înălţime din Emirate şi a 36-a din lume.

Autorităţile locale au precizat că, în pofida incidentului, focul de artificii programat pentru miezul nopţii la Burj Khalifa nu va fi anulat.

În urmă cu aproape un an, un alt incendiu a devastat un zgârie-nori din Dubai în care locuiau cu precădere rezidenți străini.

Tot în urmă cu un an, exact de revelionul trecut, un incident grav îndolia China. 36 de oameni au murit și câteva zeci au fost răniți după ce s-a produs o busculadă în timpul celebrării Anului Nou în zona fântânilor din centrul orașului Shanghai. Busculada s-ar fi produs după ce persoane rămase neidentificate au aruncat bancnote false, dintr-o clădire, în mijlocul miilor de persoane care se adunaseră pentru celebrarea Revelionului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri