Informaţii contradictorii. Fostul şef al forţelor aeriene turce ar fi recunoscut organizarea loviturii de stat

Data publicării:
GettyImages-576515382-2

Informaţia transmisă de agenţia ştiri de stat este însă contrazisă de două posturi private de televiziune care susţin că Akin Ozturk ar fi negat orice implicare a sa în organizarea loviturii de stat. Dimpotrivă, acesta ar fi declarat că a încercat să oprească complotul. 

O altă informaţie a fost negată la câteva ore după apariţie. Este vorba despre cea care susţinea că Parlamentul de la Ankara a fost evacuat. Oficial, informaţia a fost negată.

Aceste informații susțineau că un atac asupra instituției din Ankara este iminent. Forțele de ordine ar fi evacuat toţi oamenii aflaţi în clădire în acel moment şi ar fi blocat intrările şi ieşirile din clădire. 

Anunțul a fost făcut de un parlamentar pro-kurd, pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre o alertă de securitate, conform căreia există un pericol iminent la adresa Parlamentului. Au fost evacuați toți parlamentarii și angajații legislativului, susţinea parlamentarul. De asemenea, acesta spunea că au fost blocate toate căile de acces.

Primarul din Ankara declarase mai devreme că există activitate suspectă la o bază militară din apropierea capitalei. O informaţie care, de asemenea, nu a fost confirmată oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri