Informații personale despre 15.000 de actuali și potențiali părinți, sustrase în urma unui atac informatic

Data publicării:
HACKERI RECOMPENSA SUA GETTY IMAGES

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

National Childbirth Trust (NCT) din Marea Britanie i-a informat săptămâna trecută pe toți clienții săi ale căror nume complete, adrese de e-mail și parole în versiuni criptate au fost sustrase de hackeri, organizația menționând că nu au fost accesate informații „sensibile” sau de ordin financiar.

„Am descoperit breșa de securitate (miercuri)”, a declarat un purtător de cuvânt al NCT, rugându-i pe clienți să își schimbe numele de utilizator și parolele cu care se autentificau pe portalul organizației. Organizația a sesizat autoritățile cu privire la acest atac cibernetic.

Acest atac este cel mai recent dintr-o serie de accesări ilegale de informații care au afectat organizații din domeniul sănătății, atât spitale cât și companii de asigurări de sănătate.

Anul trecut, compania de asigurări în domeniul sănătății Anthem s-a confruntat cu una din cele mai mari scurgeri ilegale de date din istorie, peste 80 de milioane de documente fiind compromise. La scurt timp, compania CareFirst a fost atacată de hackeri, fiind accesate informațiile a 1,1 milioane de pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri