Inginer român mort la bordul unei nave în apele malaysiene

Data publicării:
nava donald cook crop
Foto: Arhivă

Un inginer român a murit la bordul unei nave comerciale din Singapore în drum spre China în apele statului malaysian Sabah. Mevlit Stelian, în vârstă de 36 de ani, începuse să lucreze pentru companie în urmă cu o săptămână. 

nava donald cook crop
Foto: Arhivă

Bărbatul a murit, miercuri dimineața, în jurul ore 04.30, ora României, în sala motoarelor.  O cerere a fost transmisă Agenţiei Maritime Malaysiene, printr-un centru de la Kuala Lumpur, ca trupul să-i fie transportat pe cale aeriană la un spital, relatează News.ro.

„Agentul navei a contactat iniţial Lauban, însă spitalul de acolo nu dispune de echipament adecvat”, a declarat adjunctul şeful poliţiei districtuale, Chandra, citat într-un comunicat.

Stelian „a fost adus apoi aici cu un elicopter al Forţelor aeriene, pentru a primi tratament la Spitalul Regina Elizabeth”, adaugă el.

La sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Kota Kinabalu, la ora 10.00, ora României, personalul medical care-l aştepta a anunţat poliţia că tânărul a murit.

O investigaţie iniţială a arătat că nu existau răni pe corpul defunctului, iar o autopsie urma să fie efectuată joi.

Poliţia nu a fost în măsură să ia declaraţii de la cei 15 membri ai echipajului, deoarece nava şi-a continuat drumul către Shekou, în China.

Stelian, căsătorit, era al treilea inginer al navei Berge Bulk Maritime Pte Ltd din Singapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri