Inundaţii catastrofale în nordul Indiei. Peste 400 de oameni au murit şi zeci de mii sunt sinistraţi în Kaşmir

Data publicării:
INDIA

 

Ploile musonice din ultima săptămână au inundat peste 2500 de localităţi din provincia Kaşmir, situată la poalele munţilor Himalaya, la graniţa cu Pakistanul. Podurile şi drumurile din regiune au fost distruse şi mii de oameni au rămas blocaţi pe acoperişuri.

„Guvernul trebuia măcar să trimită nişte bărci. Suntem aici de trei zile şi nimeni de la guvern nu s-a interesat de soarta noastră până acum. Nu am avut provizii de apă, mâncare sau medicamente”, a spus un localnic. „Tatăl şi copiii mei sunt bolnavi. Tot pământul nostru a fost inundat, toate casele au fost luate de apă”. Armata a adus peste 550 de tone de ajutoare, inclusiv apă potabilă, în zonele afectate de inundaţii. Mai mult, soldaţii au construit tabere pentru sinistraţi şi spitale de campanie, pentru a preveni izbucnirea unor epidemii.

„Nu am văzut asemenea distrugeri în viaţa mea. Am 73 de ani ani. Este pentru prima oară când văd aşa ceva”, a sous un alt localnic. India este una dintre ţările predispuse la dezastre naturale. Mare parte dintre cei 1,2 miliarde de locuitori trăiesc în zone vulnerabile la inundaţii, alunecări de teren, furtuni, secetă sau cutremure.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri