Inundaţii de proporţii în Peru şi Bolivia, cod roşu de incendii în Chile

Data publicării:
chile

Fenomenele extreme fac prăpăd în America de Sud. Peru şi Bolivia se confruntă cu inundaţii de proporţii, în timp ce în Chile, incendiile de vegetaţie nu se mai opresc de peste două săptămâni. Aproape 300 de oameni au fost răniţi, şapte au murit, iar peste 6.000 de localnici au rămas fără case.

Pârjolul este de neoprit de două săptămâni în Chile. Aproape 300.000 de hectare au ars până acum, iar eforturile pompierilor sunt în zadar din cauza secetei şi a vântului. Aproape 300 de oameni au fost răniţi şi peste 6.000 au rămas fără un acoperiş deasupra capului. Unii s-au salvat în ultima clipă.

Incendiile i-au lăsat pe unii chilieni fără afacerile în care au investit toată viaţa.

Situaţia este departe de a fi sub control. S-au emis alerte de cod roşu pentru regiunile O'Higgins și Biobío, pentru provincia Melipilla și pentru 21 de localităţi din estul ţării, în timp ce un cod galben este în vigoare pentru regiunile Maule și La Araucania și provincia Cordillera.

În nord, în schimb, inundaţiile din statul Peru continuă să le provoace mari probleme localnicilor. Peste 30.000 de oameni sunt afectaţi de revărsarea apelor care au provocat alunecări de teren de proporţii.

7.300 de clădiri au fost afectate de inundaţii, iar autorităţile au decretat starea de urgenţă. Probleme similare sunt şi în Bolivia vecină, afectată şi ea de revărsarea apelor. Un microbuz a fost surprins de apele învolburare ale unui râu şi rostogolit ca o jucărie, de câteva ori.

În alte părţi ale Boliviei, oamenii se luptă să scoată apa şi mâlul din casele afectate de inundaţii. Autorităţile au promis că vor ajuta la reconstrucţia localităţilor afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri