Inundaţii în Serbia: un mort, trei dispăruţi şi un sat aproape şters de pe faţa pământului

Data publicării:
inundatii serbia 2 1

În doar 10 minute, satul Tekja de pe malul sârbesc al Dunării aproape că a disparut de pe hartă. Drumul spre Belgrad a fost rupt în mai multe locuri şi acoperit de pământ şi bolovani. Orice legatură a fost întreruptă şi cu estul Serbiei. 470 de localnici au fost evacuaţi cu vaporul din sate. 

Viitura a venit cu o viteză impresionantă de sus, de pe versanţi. A smuls în calea ei zeci de copaci din rădăcini şi, cu o forţă năucitoare, aproape că a spulberat tot în cale, zeci de case dar şi biserica din Tekja. Localitatea turistică Tekja este şI acum acoperită de mâl. Viitura a luat în calea ei şi zeci de maşini din curţile oamenilor. Mâlul pe care l-a adus de pe versanţi depăşeşte pe alocuri şi doi metri. Aşa se face că aproape a ajuns la acoperişul caselor. 

În total, 1.500 de case au fost afectate de viitură. Autorităţie din Serbia au cerut ajutorul românilor însă până acum nu au primit nici un răspuns. 

„Până acum nu a venit ajutorul. Eu am f[cut, şi primăria a făcut apeluri. Sperăm să fie zilele astea. Avem foarte mare nevoie de hrană, de apă”, a spus un localnic. 

Drumul spre Belgrad a fost curăţat de mâl, bolovani şI ramuri de copaci abia aseară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri