Inventatorul internetului îl contrazice pe Vladimir Putin

Data publicării:
Tim Berners-Lee wiki crop

Internetul nu este creaţia CIA, internetul a fost inventat cu finanţare din partea guvernului SUA. Astfel, s-a răspândit mai întâi pe teritoriul SUA pentru ca universităţile americane să fie conectate între ele”, a spus Tim Berners-Lee.

În aprilie anul acesta, preşedintele rus Vladimir Putin spunea, la un forum desfăşurat în oraşul său natal, Sankt Petersburg, că internetul e invenţia spionilor americani.

„Totul a început când internetul a apărut ca un proiect special al CIA şi aşa se tot dezvoltă. Restul este făcut pentru piaţă şi a căpătat proporţii uriaşe. Nu în ultimul rând, este iniţial un proiect militar, un program special, iar serviciile speciale sunt în continuare în mijlocul problemei”, spunea atunci Vladimir Putin.

Nu cred că oamenii cred că Internetul a fost creaţia CIA”, îl contrazice Tim Berners-Lee.

Savantul britanic Tim Berners-Lee a inventat internetul în primăvara anului 1989, în timp ce lucra în laboratorul CERN din Elveţia. În ultimele luni, Tim Berners-Lee a criticat Statele Unite şi Marea Britanie pentru că au folosit internetul pentru programe de supraveghere. De asemenea, el a cerut Chinei să renunţe la sistemele prin care blochează accesul utilizatorilor la unele site-uri de internet. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri