Investigaţie privind Fundaţia Donald J Trump

Data publicării:
<> on November 19, 2015 in Newton, Iowa.

Procuratura New York-ului a lansat o investigaţie cu privire la Donald J Trump Foundation, o organizaţie de caritate înregistrată pe numele candidatului republican la prezidenţiale. Aceasta nu este prima anchetă care vizează o organizaţie a miliardarului republican, care va ajunge în faţa instanţei într-un dosar privind frauda comisă la Universitatea Trump, transmite DPA.

<> on November 19, 2015 in Newton, Iowa.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Donald J Trump Foundation este vizată de o anchetă, care urmează să stabilească dacă aceasta respectă legislaţia privind organizaţiile de caritate newyorkeze, potrivit News.ro.

„Interesul meu în această anchetă are de-a face cu capacitatea mea de regulator al organizaţiilor non-profit din statul New York. În acest sens, suntem îngrijoraţi că Trump Foundation ar fi implicată într-o serie de acţiuni improprii la un anumit moment”, a declarat procurorul general Eric Schneiderman.

De asemenea, investigaţia a fost lansată după ce informaţii au apărut în presa americană privind o serie de tranzacţii între fundaţie şi miliardarul republican. Washington Post a publicat mai multe documente, care demostrează că Donald Trump nu a donat nicio sumă către Donald J Trump Foundation în ultimii opt ani, deşi a beneficiat de scutiri de taxe în acest sens.

Există informaţii că fundaţia a donat în urmă cu trei ani 25.000 de dolari în conturile procurorului general al Florida, care lua în considerare să lanseze o anchetă privind frauda comisă la Universitatea Trump.

Donald Trump a dezminţit vehement că are o legătură cu procurorul general al Floridei, care a decis ulterior să nu lanseze ancheta.

Între timp, procurorul newyorkez Eric Schneiderman este cunoscut drept un susţinător democrat, însă acesta spune că acţiunile sale nu sunt motivate politic.

De asemenea, Schneiderman a demarat un proces civil împotriva Universităţii Trump în 2013, acuzându-l pe Donald Trump că a profitat de statutul său de celebritate pentru a manipula studenţii să urmeze cursuri incredibil de costisitoare.

Însă instituţia de învăţământ nu şi-a respectat promisiunile, iar peste 5.000 de studenţi au fost fraudaţi în New York de zeci de mii de dolari. Universitatea Trump s-a prezentat drept o şcoală de imobiliare, deşi nu avea licenţă pentru a funcţiona ca o instituţie de studii superioare, şi le-a cerut studenţilor până la 35.000 de dolari doar pentru a se înscrie.

Un proces asemănător se desfăşoară deja în California, unde un student l-a dat în judecată pe miliardar pentru că i-a promis o falsă educaţie şi l-a delapidat de mii de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri