Iordania | 9 morți într-un atac lângă un obiectiv turistic

Data actualizării: Data publicării:
Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
Foto: Guliver / GettyImages

9 persoane și-au pierdut viața și alte 29 au fost rănite într-un atac comis, duminică, de indivizi înarmați în apropierea unui obiectiv turistic din sudul Iordaniei, informează Agerpres.

Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
FOTO: Gulliver/Getty Images

ACTUALIZARE 21.00. Noi informaţii susţin că 9 oameni au murit în atac, nu 11 aşa cum arăta un bilanţ anterior.

ACTUALIZARE 17.40. Bilanțul atacului a ajuns la 11 morți și 29 de răniți.

___________________________________________

Patru dintre cei morți sunt polițiști, iar un altul este turist canadian. Nouă persoane au fost de asemenea rănite”, a declarat o sursă din domeniul securității.

„Serviciile de securitate i-au urmărit pe bărbații înarmați, care au fost încercuiți în cetatea din Karak”, un obiectiv turistic, situat la aproximativ 118 km sud de capitala țării Amman, a afirmat sursa menționată, precizând că „întăriri de securitate au fost trimise” la fața locului.

După atac, suspecţii s-au refugiat în acest castel în care presa spune că se află numeroşi turişti, printre care şi străini. La faţa locului au venit mai multe forţe de intervenţie asistate din aer de elicoptere. Deocamdată nu se ştie mobilul acestui atac, dar nu este exclusă pista teroristă, mai ales că Iordania este parte a coaliţiei intetnaţioale conduse de SUA împotriva stat islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri