Iordania: Cincisprezece „teroriști și criminali”, executați prin spânzurare

Data publicării:
spanzurare GettyImages-1937064
Foto: Gulliver/GettyImages

Cincisprezece bărbați găsiți vinovați de „terorism și crime” au fost spânzurați sâmbătă dimineață în Iordania, una dintre rarele execuții din acest regat, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Amman, Mahmud al-Momani, transmit agențiile internaționale de presă preluate de Agerpres.

 

spanzurare GettyImages-1937064
Foto: Gulliver/GettyImages

Al-Momani, care este și ministrul informațiilor publice, a precizat că execuțiile au avut loc în închisoarea Suaga, situată la sud de Amman.

Zece dintre condamnați au fost găsiți vinovați de apartenență la o celulă teroristă responsabilă pentru mai multe atacuri, printre care cele contra birourilor de informații generale din Iordania, membrilor forțelor de securitate și ambasadei Iordaniei la Bagdad, în 2003. Ceilalți cinci condamnați au fost declarați vinovați pentru „infracțiuni oribile”, printre care violuri.

Cea mai recentă execuție în masă în Iordania data din decembrie 2014, când 11 bărbați condamnați la moarte pentru infracțiuni fără legătură cu politica sau terorismul au fost spânzurați. Precedentele execuții avuseseră loc în 2006.

Iordania participă la coaliția internațională condusă de SUA contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria și Irak.

Anul trecut, pe teritoriul iordanian au fost comise patru atacuri sângeroase. Mii de iordanieni sunt bănuiți a fi partizani ai SI și ai rețelei teroriste Al-Qaida.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri