Irakul solicită asistență Germaniei împotriva Statului Islamic

Data publicării:
lupte irak

Amenințarea terorismului nu este doar împotriva Irakului, ci și a Europei”, a subliniat Haider al-Abadi, cu prilejul vizitei la Bagdad a ministrului de externe german, Frank-Walter Steinmeier.

La rândul său, acesta a declarat că a ascultat cu atenție solicitarea și a dat asigurări că nu subestimează misiunile care stau în fața dumneavoastră și a comunității internaționale”.

În prezent, forțele germane instruiesc doar trupe kurde în nordul Irakului.

Steinmeier a anunțat, de asemenea, sprijinul Germaniei pentru construirea a cinci spitale de campanie în teritoriile eliberate de sub controlul Statului Islamic.

Organizația Națiunilor Unite estimează că, din cauza conflictului, 3,2 milioane de irakieni s-au refugiat în alte zone de pe teritoriul țării. Pe de altă parte, războiul civil din Siria a împins în jur de 250.000 de locuitori să caute refugiu în statul vecin Irak.

Stabilizarea Irakului este la fel de importantă ca și căutarea unei soluții politice în Siria, sublinia Steinmeier duminică, la sosirea la Bagdad, într-o vizită anunțată public, din motive de securitate, de-abia în momentul aterizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri