Iranul a testat cu succes o rachetă balistică

Data publicării:
p1709163

Iranul a testat cu succes vineri seara o rachetă balistică cu raza de acțiune de 2000 de kilometri, a anunțat sâmbătă postul iranian de televiziune Press TV, potrivit Agerpres.

Televiziunea a difuzat imagini de la lansare, precizând că este vorba de noua rachetă Khorramshahr, prezentată cu numai câteva ore înainte la o paradă militară la Teheran.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat vineri, înainte de test, că țara sa își va consolida capacitățile militare în pofida criticilor din partea SUA și a Franței. Teheranul susține că rachetele pe care le dezvoltă au caracter defensiv.

Statele Unite își exprimaseră deja intenția de a renegocia acordului nuclear încheiat cu Iranul în 2015, astfel încât să includă și alte amenințări, cum ar fi rachetele sau atacurile cibernetice. Rusia a respins vineri ideea prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov. În forma actuală, înțelegerea nu se referă la rachete, ci prevede ca, în schimbul ridicării unor sancțiuni internaționale, Iranul să renunțe la programul de înarmare nucleară.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri