Iranul își închide postul de frontieră spre Turcia după un nou atac

Data publicării:
granita iran getty

 Frontiera rămâne deschisă în sensul Turcia-Iran. FOTO: Gulliver/Getty Images

Șoferul camionului este în viață, a declarat Davoud Keshavarzian, directorul Organizației traficului rutier, precizând că frontiera rămâne totuși deschisă în sensul Turcia-Iran.

Keshavarzian a mai declarat că Iranul a transmis o reacţie de protest în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul turc la Teheran, cerând'guvernului turc să asigure securitatea șoferilor iranieni în Turcia, așa cum o asigură Iranul pe cea a șoferilor turci.

Bazargan, situat în extremitatea nord-vestică a Iranului, este principalul post de frontieră al țării. În intervalul martie-iunie, pe la Bazargan au tranzitat mai mult de 71.000 de camioane.

Sâmbătă, Iranul le-a cerut cetățenilor săi să nu se deplaseze în Turcia pe cale rutieră, după un atac împotriva unui autobuz iranian, care a avut loc tot în estul Turciei și s-a soldat cu un mort.

La sfârșitul lunii iulie, două atacuri au avut drept țintă trenuri pe ruta Ankara-Teheran, provocând suspendarea de către Iran a legăturilor feroviare între cele două țări. Și gazoductul Iran-Turcia a fost sabotat în provincia de graniță Agri din estul Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri