Israel | Trupurile atacatorilor palestineni uciși nu vor mai fi restituite familiilor

Data publicării:
israel

Foto: Gulliver/GettyImages

Această decizie, anunțată a doua zi după un atac în cursul căruia doi palestinieni au ucis patru israelieni la Tel Aviv, este prima care se referă la conflictul israeliano-palestinian a lui Lieberman de la preluarea atribuțiilor sale la finalul lui mai, scrie Agerpres.

Avigdor Lieberman are o concepție diferită din acest punct de vedere față de predecesorul său Moshé Yaalon, un susținător al restituirii rămășițelor pământești familiilor, pentru a nu alimenta tensiunile cu palestinienii, notează France Presse.

Decizia de a nu restitui trupurile neînsuflețite victimelor este percepută foarte negativ de palestinieni, unde familiile vor să-și îngroape morții cât mai curând posibil.

Chestiunea de a ceda sau nu corpurile familiilor divizează guvernul israelian de luni de zile. Ministrul securității interne, Gilad Erdan, apără asiduu ideea ca trupurile neînsuflețite ale atacatorilor să nu fie returnate familiilor, argumentând că funeraliile se transformă sistematic în manifestări de glorificare a violenței.

Curtea supremă din Israel a luat și ea poziție în acest caz, preconizând la începutul lui mai că trupurile neînsuflețite ale atacatorilor care și-au pierdut viața ar trebui restituite familiilor.

Primii pași în noul mandat ai lui Avigdor Lieberman, reprezentant al dreptei dure, sunt observați cu cea mai mare atenție pentru a înțelege dacă va pune în aplicare retorica belicoasă pentru care este cunoscut sau dacă va continua stilul pragmatic al predecesorului său, comentează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri