Israel: Unul din autorii atacului terorist de la Tel Aviv, arestat chiar în locuința unui polițist

Data publicării:
atentat

Foto: ynetnews.com

Doi palestinieni au deschis miercuri focul într-o piață foarte frecventată provocând moartea a patru israelieni și rănirea altor cinci.

Sute de persoane au fugit atunci în toate direcțiile, printre care se aflau și un polițist și soția sa, care mâncau o înghețată într-o cafenea la momentul atacului armat.

Potrivit soției polițistului citată în toate media, cuplul s-a grăbit spre domiciliul aflat în vecinătate, pentru ca polițistul să-și ia arma și pentru ca soția lui să se pună la adăpost.

Când au deschis ușa locuinței, cei doi au fost ajunși din urmă de un necunoscut. „L-am întrebat cine era, dar nu a spus nimic, pur și simplu a cerut: "water, water" (apă, apă! - n.r.)”, a povestit soția polițistului.

Văzând că individul era îmbrăcat cu costum și cravată, cei doi soți au crezut că era un avocat care fugea din cauza atacului ca și ei.

După ce și-a luat arma, polițistul s-a grăbit spre locul atacului pentru a le da o mână de ajutor colegilor săi, lăsându-l pe atacatorul palestinian în casă împreună cu soția sa.

Dar când l-a văzut pe cel de al doilea autor al atacului îmbrăcat tot la costum și cravată, polițistul și-a înțeles greșeala și s-a reîntors alergând la locuința sa.

„Soțul meu a intrat cu arma în mână, l-a imobilizat pe terorist la sol și l-a încătușat”, a mai povestit soția, citată de cotidianul Yedioth Ahronoth.

Poliția a refuzat să confirme sau să infirme această versiune a evenimentelor, invocând o interdicție de a face publice amănunte din acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri