Israelul, lovit de patru atacuri teroriste

Data publicării:
israel

Au fost momente de groază pe străzile din Ierusalim, unde un palestinian a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz. A lovit în plin un grup de oameni, iar apoi a coborât din autoturism şi i-a atacat cu o macetă pe ceilalţi călători. A ucis un bătrân înainte să fie omorât de un poliţist, care a tras mai multe focuri de armă asupra sa.

Un alt incident violent a avut loc într-un autobuz, tot în Ierusalim. Potrivit autorităţilor, doi indivizi s-au urcat în vehicul şi i-au atacat pe pasageri cu o armă de foc şi cu un cuţit. Doi israelieni au murit, la fel şi unul dintre atacatori, iar un altul a fost rănit grav de forţele de ordine.

Violenţe au fost şi într-o suburbie a oraşului Tel Aviv, unde un bărbat i-a atacat cu un cuţit pe oamenii aflaţi într-o staţie de autobuz. A fost imobilizat de trecători, până la sosirea poliţiei.

Atacatorii au fost ridicaţi în slăvi de organizaţia teroristă Hamas, care condamnă vizitele tot mai dese ale israelienilor la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Sami Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas: „Hamas laudă actele eroice din Ierusalim şi confirmă că această intensificare a operaţiunilor e o dovadă că Intifada nu poate fi oprită”.

Violenţe au fost şi în Teritoriile Palestiniene, unde sute de tineri s-au bătut cu militarii israelieni. De altfel, astfel de confruntări au făcut zeci de victime în ambele tabere, în ultimele 12 zile. Ele vin într-un context delicat pentru oficialii de la Ierusalim.

Armata israeliană luptă pe două fronturi, fiindcă, în afara palestinienilor, trebuie să facă faţă şi atacurilor venite din Siria. Tocmai de aceea, aviaţia a lansat mai multe raiduri asupra armatei siriene pe platoul Golan, după ce mai multe obuze au fost trase din această ţară în Israel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri