Iurie Leancă, după întâlnirea cu John Kerry: Situaţia din Ucraina poate deveni contagioasă

Data publicării:
iurie leanca - mfax

Foto: Mediafax

Iurie Leancă a declarat că este în favoarea menţinerii integrităţii teritoriale a Ucrainei şi că speră că se va ajunge la o soluţie paşnică în Ucraina.

Ştim exact ce înseamnă separatismul. Şi, din păcate, noi nu am fost în stare să găsim o soluţie potrivită. Aşadar, ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este doar un avertisment pentru noi, în primul rând, dar sunt sigur că şi pentru prietenii noştri, că trebuie să facem mult mai mult pentru a răspunde acestui subiect pentru că dacă nu este tratat la timp va deveni foarte contagios”, a declarat Iurie Leancă, după întâlnirea cu secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta din urmă a semnalat, pe Twitter, întrevederea avută la Departamentul de Stat cu „prietenul Iurie Leancă” și a reamintit că a efectuat o „vizită importantă” la Chișinău, în decembrie.

John Kerry este așteptat mâine la Kiev, potrivit unui oficial american de rang înalt, citat de New York Times. 

Pe de altă parte, Statele Unite vor spori ajutorul economic pentru Republica Moldova, angajată într-un proces de aderare la Uniunea Europeană, a anunţat secretarul de Stat american.

Washingtonul prevede să deblocheze încă 2,8 milioane de dolari pentru Republica Moldova, suma totală urmând să ajungă la 7,5 milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri