Japonia a anunţat că va adopta sancţiuni împotriva Rusiei

Data publicării:
crop moscova

 

„Japonia va suspenda negocierile privind relaxarea regimului de vize şi nu va începe discuţiile prevăzute pentru noi investiţii”, a anunţat ministrul  japonez de Externe, citat într-un comunicat.

De asemenea, Japonia nu va lansa discuţii pe marginea „acordului spaţial cu privire la prevenirea activităţilor militare riscante”, a subliniat şeful diplomaţiei nipone, potrivit Mediafax.

Tokyo intenţionează să adopte şi „alte măsuri”, a adăugat oficialul nipon, fără să precizeze natura acestora.

„Este de plâns faptul că Rusia recunoaşte independenţa Crimeei, o acţiune care încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul japonez.

Barack Obama a anunţat ieri că Washingtonul impune restricţii de călătorie şi blocarea conturilor în cazul a 11 oficiali ruşi şi ucraineni. Printre aceştia, preşedintele destituit al Ucrainei, Viktor Ianukovici şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin. De aseamenea, liderul de la Casa Albă i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să renunţe la ofensiva militară şi să permită găsirea unei soluţii diplomatice pentru criza din Ucraina.

La rândul său, Uniunea Europeană a decis luni primele sancţiuni la adresa Rusiei, din cauza implicării în criza din Ucraina. Bruxelles-ul a anunţat îngheţarea conturilor din străinătate şi impunerea de restricţii de călătorie pentru 21 de oficiali ucraineni şi ruşi. Pe de altă parte, UE va ajuta Ucraina să-și asigure aprovizionarea energetică.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care recunoaşte independenţa regiunii ucrainene Crimeea. Liderul de la Kremlin va vorbi astăzi în plenul Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri