Japonia | Ritual pentru invocarea prosperității

Data publicării:
japonia

Superstiţioşi din fire, locuitorii din Tokyo au făcut o escală la sanctuar în drum spre serviciu. Au aşteptat răbdători să se roage şi să lase bani ca ofrandă pentru zeii norocului.

„M-am rugat să fiu sănătos ca să pot munci. M-am rugat şi pentru firma la care lucrez, sper să nu dea faliment”, spune un bărbat.

Sanctuarul, ridicat în urmă cu o mie trei sute de ani, este plin de oameni de afaceri la fiecare început de an. Ei sunt convinşi că acest ritual le va asigura prosperitatea.

„Sanctuarul este închinat zeilor prosperităţii, aşa că m-am rugat ca firma mea să se dezvolte în continuare”, spune un om de afaceri.

„Vreau ca afacerea mea să se îmbunătăţească măcar un pic anul acesta şi toţi angajaţii mei să fie sănătoşi şi să aibă putere de muncă”, spune o femeie.

În asentimentul antreprenorilor japonezi este şi Guvernul de la Tokyo. Autorităţile speră că 2016 va marca revenirea la o creştere economică consolidată după mai mulţi ani de rezultate slabe atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri