Joe Cocker - senzația de Woodstock a devenit cel mai mare bluesman

Data publicării:
Joe Cocker - Guliver GettyImages

Joe Cocker a devenit celebru în 1969 după prestaţia de la festivalul Woodstock, din Statele Unite. Artistul britanic a interpretat atunci un cover după celebra piesă a formaţiei Beatles, With a little help from my friends.

Originar din oraşul englez Sheffield, Joe Cocker a cântat prin baruri înainte să devină un star mondial. S-a făcut remarcat pe plan internaţional datorită timbrului special al vocii şi mişcărilor scenice. Cele mai cunoscute piese ale sale rămân "You can leave your hat on", care a fost coloana sonoră a filmului "Nouă săptămâni și jumătate", "Unchain my heart" sau "Summer in the city".

Pentru melodia Up Where We Belong cântată în duet cu Jennifer Warnes, de pe coloana filmului Ofiţer şi Gentleman, a primit un premiu Grammy şi un Oscar pentru cel mai bun cântec. În 2007, a primit Ordinul Imperiului Britanic.

În cariera de peste 40 de ani, Joe Cocker a înregistrat 22 de albume în studio şi a fost în turnee în toată lumea. Artistul britanic a avut patru concerte la Bucureşti, ultimul în luna august a anului trecut, în cadrul turneului său mondial Fire it up.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri