Jurnal extern. Cum a primit Marea Britanie vestea realegerii lui Obama

Data publicării:
11112012 20jurnal 20extern 20popa-33017

Referitor la reacțiile din Marea Britanie cu privire la realegerea lui Barack Obama ca președinte al Statelor Unite, Victor Popa, analist economic, a intervenit telefonic de la Londra.

La nivel politic, David Cameron a încercat să își tragă aura victoriei lui Obama, spunând că există șanse ca un guvern să fie reales în momentul în care este cosecvent cu propriile politici. Politicile conservatorilor sunt foarte diferite de ceea ce am văzit până acum în America. Din punct de vedere doctrinar îi desparte un ocean, punctele comune cu Romney și Ryan ar fi fost multiple. Oricine ar fi fost prim ministru aici, tot ar fi încercat să-și manifeste entuziasmul”, a declarat prin telefon, analistul economic.

În mod paradoxal, e foarte important ca pe termen lung, poate că cea mai bună soluţie ar fi să nu faci nimic. Să nu mai înnoiesti acele scutiri, acest lucru va îmbunătăți vizibil situația bugetară a Staelor Unite, dar ar însemna și multă suferință pentru populație”, a mai spus Victor Popa.

Locuri de muncă în SUA: da și nu

Întrebată dacă sunt locuri de muncă în Statele Unite, Anne Murray a spus că sunt și că nu sunt.

„E adevărat, în sensul în care sunt multe locuri de muncă disponibile. Unul dintre motivele pentru care avem imigranţi ilegali e că sunt locuri de muncă neocupate. Mulți oameni caută locuri de muncă la nivelul corespunzător educaţiei lor. Acele locuri de muncă devin mai puține. În ultimii trei ani a fost greu pentru absolvenţii de masterat să găsească locurile de muncă uşor disponibile”, a comentat Anne Murray.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri