Jurnalist din Alep, Siria: “Zonele unde este ISIS nu sunt atacate de Rusia la fel de mult ca cele în care nu este ISIS”

Data publicării:
isis

„Alep a fost desemnat drept cel mai periculos oraş din lume. Şi "peisaje" precum cele din jurul meu l-au plasat în această categorie. Multe dintre aceste zone sunt părăsite integral din cauza distrugerilor şi mulţi sirieni se mută constant din loc în loc pentru a-şi face condiţiile de viaţă mai simplu de suportat,” spune Rami Jarrah.

Cristina Cileacu: „Pentru că ai fost pe teren şi ai spus că se trăieşte în condiţii grele în Alep, iar oamenii devin tot mai săraci. Reuşeşte ISIS să atragă, în aceste condiţii, mai mulţi oameni? Sunt oamenii din Alep interesaţi să se alăture ISIS?”

Rami Jarrah: „Este o întrebare bună. Este o întrebare complicată şi are un răspuns complicat. Problema este că, şi îmi dau seama că este greu să înţelegi, dacă nu oferi cuiva posibilitatea să se apere, niciun fel de dreptate, nimic, văd cu proprii ochi cum sunt lăsaţi fără niciun fel de libertate, nu li se permite să trăiască în pace, sunt atacaţi din aer şi mai este şi o campanie propagandistă prin care toţi sunt numiţi terorişti. Dacă eu sunt deja acuzat că sunt terorist, face ca participarea mea la acţiuni teroriste să fie mai simplă. Este doar un pas, nu spun că ar fi o acţiune etică, dar ar fi mai simplu. ISIS conduc o campanie, pe teritoriile lor, care spune: "noi luptăm împotriva lumii, lumea încearcă să ne distrugă, nu ne lasă să fim liberi". Aceasta este campania pe care o difuzează pe teritoriul ţării. Cred că suntem într-o situaţie foarte periculoasă, în care sirienii sunt foarte susceptibili şi pot fi atraşi de ideologia ISIS. Zonele unde este ISIS nu sunt atacate de Rusia la fel de mult ca cele în care nu este ISIS. Şi este deci mai sigur pentru civili să trăiască acolo. Asta este o parte a ecuaţiei. ISIS câştigă teren, devin mai puternici şi asta din cauză că ideologia lor se răspândeşte.”

Interviul pe care jurnalistul sirian Rami Jarrah l-a acordat în exclusivitate pentru Digi24, poate fi urmărit în această seară de la 22.30, la emisiunea "Paşaport diplomatic". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri