Kim Jong-un jubilează: Tot teritoriul SUA poate fi lovit

Data publicării:
kim jong un
Liderul nord coreean, Kim Jong Un. Foto: KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că testul cu rachetă intercontinentală de vineri înseamnă că tot teritoriul Statelor Unite poate fi lovit, de acum încolo, de Phenian, anunţă sâmbătă agenţia oficială nord-coreeană KCNA, preluată de AFP.

kim jong un
FOTO: KCNA

Kim Jong-un a declarat că testul a demonstrat capacitatea Coreei de Nord să lanseze un tir „oriunde şi oricând”, potrivit agenţiei, care adăugă: „Liderul a declarat cu mândrie că testul confirmă totodoată că teritoriul continental al SUA este în raza noastră de acţiune”.

Departamentul american al Apărării a anunţat vineri că racheta trasă de Phenian era o rachetă intercontinentală (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri înainte de a-și încheia traiectoria în mare.

„Analiza noastră este că era o rachetă balistică intercontinentală, ceea ce era de aşteptat”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului. Această rachetă, a doua ICBM lansată de Phenian, „a fost trasă de la Mupyong-ni şi a zburat aproximativ 1.000 de kilometri înainte să cadă în apele Mării Japoniei”, a precizat el.

Racheta a căzut la 90 de mile marine (167 de kilometri) de insula japoneză Hokkaido, a detaliat oficialul american. El a subliniat că lansarea nu a reprezentat vreo ameninţare la adresa Americii de Nord şi că sunt în curs alte analize.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri