Klaus Iohannis: Dacă va continua, criza din Grecia ne va afecta pe toţi

Data publicării:
11430158 853479528072633 2743432158907188688 o

În ceea ce priveşte Grecia, nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, dacă criza continuă şi nu se găseşte o soluţie, atunci situaţia dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toţi. Şi pe noi, România, şi pe noi Uniunea Europeană, şi pe noi, NATO. Sigur, în grade diferite, dar nu cred că cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro, de exemplu, nu ar afecta pe toată lumea. Din acest motiv, cred că este foarte important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele țării a avut astăzi o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Klaus Iohannis a precizat „faptul că în Grecia se organizează un referedum a dus la soluţia pe care o cunoaşteţi, pe termen scurt, de a aştepta rezultatele referendumului şi de a decide ulterior ce se poate face”. 

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Grecia a intrat la începutul acestei săptămâni în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional. Miniştrii Finanţelor ai ţărilor din zona euro, reuniţi în teleconferinţă marţi seară, au respins cererea Greciei de prelungire a planului de asistenţă financiară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri