La muncă în Franța, după atacurile teroriste

Data publicării:
MUNCA12

Atacurile teroriste, soldate cu morţi şi luări de ostatici, i-au speriat pe românii care aveau bilete de avion cu destinaţia Franţa. Spun însă că nu puteau să îşi amâne sau chiar să-şi anuleze călătoriile, pentru că acolo trăiesc sau muncesc.

Tragic și trist în același timp dar asta este. Lucrăm și trebuie să ne prezentăm la lucru. Ce să facem?”. „Sigur că mă șochează și am o oarecare angoasă dar nu știm încă, am întrebat dacă crede doamna de la bilete că vor fi probleme la aterizare, dacă va fi un control mai minuțios”. Românii care au trăit în Franţa cele trei zile de teroare spun că au încercat să nu fie afectaţi de ceea ce se întâmplă. „Am fost la muncă, am lucrat tot timpul, am lucrat normal a fost un pic de stres, dar a trecut”.

Agenții: Vor fi mai puțini turiști la Paris

Agenţiile de turism deja se aşteaptă la scăderea numărului de români care vor să-şi petreacă vacanţa în Franţa, dar speră ca tendinţa să nu se păstreze foarte mult.

În mod cert, oricine se fereşte să călătorească spre destinaţii cu grad ridicat de risc. Fără îndoială că acest lucru se va întâmpla. Piaţa românească reacţionează destul de bine şi în sens pozitiv, se mişcă repede înapoi spre o anumită destinaţie, dacă lucrurile se liniştesc acolo”, a spus Lucia Morariu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. 80% din vacanţele care au destinaţie Franţa, vândute în România, sunt excursii la Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri