Lecțiile votului din Iowa

Data publicării:
Donald Trump in Iowa 2016 GettyImages-497920448

Până acum răsfăţat în sondaje, Donald Trump a pierdut alegerile în faţa lui Ted Cruz, care şi-a centrat campania pe conservatorii religioşi din Iowa.

„De la început ne-am întrebat cât din fenomenul Trump e real. Va reuşi Donald Trump să convertească mulţimile de susţinători entuziaşti, probabil cuceriţi de statutul lui de vedetă, în voturi adevărate? Acum avem răspunsul”, a spus Larry Sabato, analist politic.

Ted Cruz nu este însă iubit de membrii Partidului Republican, faţă de care a făcut de multe ori opinie separată în Congres.

În schimb, al treilea clasat, Marco Rubio, are mai multe şanse să fie susţinut de greii partidului. Donald Trump a ironizat atenţia primită de senatorul în vârstă de 44 de ani.

„El s-a clasat al treilea, eu al doilea. Trump - rezultate proaste, Rubio - o seară incredibilă, o victorie incredibilă”, a spus Donald Trump.

O surpriză de proporţii s-a produs şi în tabăra democrată.

E incredibil că cineva cu pregătirea lui Hillary Clinton n-a reuşit decât o mică diferenţă în faţa unui socialist de 74 de ani care va pierde aproape sigur în noiembrie”, a comentat Larry Sabato, analist politic.

Cursa e însă doar la început şi va continua pe 9 februarie, cu alegerile primare din New Hampshire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri