Legea muncii bagă Franţa în grevă

Data publicării:
greva franta site cgt

 

Foto: www.cgtsdis13.com

De câteva zile, Franţa se confruntă cu o criză a carburanţilor, după ce sindicaliştii din industria petrolieră au blocat benzinăriile. Mai bine de 20% dintre acestea nu mai au stocuri, scrie Le Figaro. Din cauza grevelor din rafinării, producţia de benzină şi motorină a scăzut semnificativ. Potrivit estimărilor, compania petrolieră Total, care exploatează 5 din cele 8 rafinării din Franţa, va înregistra pierderi între 40 şi 45 de milioane de euro săptămânal din cauza opririi instalaţiilor.

Pentru două zile, miercuri şi joi, intră în grevă sindicaliştii din Societatea Naţională a Căilor Ferate din Franţa. În acelaşi timp, CGT anunţă că, dacă noua lege nu va fi retrasă, începând din luna iunie va fi grevă generalizată la căile ferate.

Probleme sunt şi în transportul aerian. Joi intră în grevă controlorii de zbor, în timp ce sindicaliştii din toate ramurile aviaţiei anunţă greve între 3 şi 5 iunie.

CGT anunţă, pentru joi, şi o grevă a angajaţilor din centralele nucleare. Franţa are 59 de reactoare nucleare care furnizează peste 70% din producţia de energie electrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri