Leonard Orban: România a făcut demersuri pentru preluarea primilor 300 de refugiați

Data publicării:
leonard orban

Totodată, rămâne de văzut şi dacă refugiaţii vor solicita azil în România sau se întorc în centrele de care aparţin.

Săptămâna trecută deja au fost făcute primele demersuri de către autorităţile române pentru preluarea a 300 de refugiaţi care se află în centrul de primire din Italia”, a spus Leonard Orban.

E greu de spus în momentul de faţă (când vor ajunge) pentru că sunt două chestiuni: o dată procedurile care durează cel puţin o lună de zile, pe de altă parte e vorba şi de dorinţa acelor refugiaţi de a-şi depune cererea de azil”, a precizat el.

Leonard Orban a vorbit și despre întâlnirea dintre premierii României, Serbiei și Bulgariei, în urma căreia premierul bulgar afirma că cele trei țări sunt gata să-și închidă granițele, în contextul crizei refugiaților, iar premierul Victor Ponta a spus că „dacă sunt ţări care şi-au închis graniţele sau fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm în egală măsură”. Consilierul prezidențial a lăsat să se înțeleagă că afirmațiile prim-ministrului Borisov aveau un scop electoral.

Am văzut la un interval de două zile sau trei zile declarații complet diferite ale prim-ministrului bulgar, declarația de sâmbătă, și a prim-ministrului sârb, declarația de ieri sau de azi. Prim-ministrul bulgar spunea: suntem pregătiți să închidem frontierele dacă Germania și Austria închid frontierele. Ca paranteză, au fost alegeri locale în Bulgaria duminică, iar luni prim-ministrul sârb a zis: nici nu se pune problema să închidem granițele, noi vom continua să sprijinim refugiații, indiferent ce se întâmplă”, a spus Leonard Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri