Jihadist: Când decapitezi un animal e dificil. Cu un dușman e o plăcere

Data actualizării: Data publicării:
Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
Foto: Gulliver/Getty Images

Are 29 de ani și este unul dintre cei mai influenți lideri jihadiști, Rachid Kassim. Acuzat pentru o serie de atentate care au zguduit Europa, Rachid Kassim a oferit un interviu unui cercetator de la universitatea George Washington din Statele Unite, specializat în cercetarea jihadismului. Născut în Franța dintr-un tată yemenit și o mamă algeriană, Kassim a explicat cum a luat naștere ura pe care o simte față de țara în care s-a născut.

Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
Foto: Gulliver/Getty Images

Kassim este urmărit pentru atacuri teroriste comise în Europa, între care uciderea unui polițist și a partenerei sale, lângă Paris, precum și a unui preot catolic, în apropierea Normandiei. De asemenea, se presupune că el a condus „Telegram”, aplicație codată similară cu „WhatsApp”, descoperită în luna septembrie de serviciile secrete franceze. Cu ajutorul acestei aplicații, ISIS oferea indicații îndemna la atacuri teroriste împotriva „necredincioșilor”. Unul dintre cei mai căutați lideri jihadiști, Kassim a făcut mărturii cutremurătoare în primul său interviu înregistrat.

Copilăria sa nu fost una liniștită. Părinții săi au divorțat pe când Kassim avea doar cinci ani. După divorț, mama sa l-a dus în Algeria. A crescut în orașul Oran unde, povestește Kassim, s-a simțit ca acasă. Revenirea în Franța, patru ani mai târziu, nu a fost una fericită și l-a făcut să simtă că Franța nu este locul de care aparține. „Mă duceam la o școală condusă de doi homosexuali. Franța este o țară a decadenței. La școală, au încercat să mă facă să mănânc carne de porc. Am fost atât de șocat încât am răsturnat masa, iar tatăl meu a fost nevoit să vină la școală pentru a vorbi cu ei,” povestește Rachid Kassim.

Mai târziu, în Franța, Kassim a încercat să devină rapper. Și-a ales ca nume de scenă L’Oranais, sau bărbatul din Oran, pentru a aduce un tribut orașul pe care îl îndrăgea atât de mult.

Iubește jihadul încă din copilărie, spune Kassim. Când am ucis, am făcut-o pentru că erau răi și făceau rău altor oameni. Eu nu am fost o persoană rea. Putem spune că avea un picior într-un loc bun și unul într-un loc rău.

Întrebat cum se simte în momentul în care decapitează un prizonier, Rachid Kassim a explicat că simte plăcere. ”Atunci când tai capul unui animal este dificil, dar când faci asta cu dușmanii lui Allah este o plăcere.”

Kassim era prieten cu Ines Mandani, membră a comandoului de femei care a încercat să detoneze o mașină capcană în apropiere de catedrala Notre-Dame. De asemenea, este suspectat că i-ar fi încurajat pe Adel Kermiche și Abdel Malik Petitjean să îl asasineze pe preotul Hamel la Saint-Etienne-du-Rouvray. "Sunt foarte mândru de ei. Foarte, foarte mândru. Pentru mine, sunt modele și eroi. În ceea ce privește rolul meu, serviciile secrete știu. Nu am nimic să adaug," a declarat Rachid Kassim.

Rachid a povestit și cum a părăsit Franța și a plecat în Siria. Acțiunea s-a desfășurat în timpul nopții, alături de soția și fiica sa, cu 1.500 de euro în buzunar. ”Voiam să atac Franța când eram acolo, dar familia mea se temea din cauza asta. Polițiștii știau despre mine. De fiecare dată când făceam jogging erau polițiști pe urmele mele, dar se ascundeau. A fost ridicol. Am lăsat totul în urmă, chiar și pe pisica mea. Am lăsat o pisică superbă în Gaziantep, asta este cel mai trist lucru de când am plecat în Siria.”, a spus Kassim Rachid.

Despre viitorului grupării jihadiste Stat Islamic, Kassim spune că lupta va continua: "Vom găsi o modalitate, este sigur că nu ne vom opri niciodată din lupta noastră. Chiar dacă va trebui să trăim în peșterile munților, lupta va continua. Jihadul a exista înainte și în timpul Statului Islamic și va exista după Statului Islamic. Dacă pierdem o mână, continuăm să luptăm cu cealaltă".
"Violența nu vine de la noi. Franța și SUA au început să ne atace. Când se vor opri, ne vom opri și noi," a adăugat Rachid Kassim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri