Liviu Dragnea modifică legea defăimării, ca răspuns la criticile lansate de Ambasada SUA

Data publicării:
dragnea FB-1

Un al doilea calup de amendamente va fi depus azi, asta după ce modificări au fost operate şi săptămâna trecută de către Comisia Juridică în urma altor critici venite din spaţiul public.

Este o lege a toleranţei şi nu a defăimării, susţine Liviu Dragnea, şi este o lege atipică care nu seamănă cu actele normative obişnuite care au şi pedepse. Din acest motiv, Dragnea spune că va scoate orice fel de trimitere la orice fel de sancţiuni.

Această lege îşi propune să promoveze mai degrabă educaţia în privinţa toleranţei faţă de toţi cetăţenii, de grupuri de persoane care aparţin de alte etnii sau sunt departajate de alte criterii, mai spune Dragnea.

Social-democratul susţine că intenţia sa nu a fost să-i apere pe politicieni de critici sau să mărească sancţiunile, aşa cum a fost criticat în spaţiul public.

De asemenea, spune că este de acord cu mesajul transmis de către ambasadorul SUA la Bucureşti, însă cuvintele acestuia nu l-au făcut să retragă legea.

Astăzi el va depune noi amendamente care urmează să fie discutate în prima şedinţă a Comisiei Juridice din această săptămână.

Citiţi şi: Ambasada SUA critică legea defăimării


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri