Londra, capitala majordomilor de lux

Data publicării:
MAJORDOMI

Adică 100 de mii de lire sterline pe an. Nici nu-i de mirare, pentru că la Londra trăiesc 400 de mii de milionari. Şi toţi vor un majordom devotat şi mai ales discret. 

Cel mai bun ceai, servit când şi cum trebuie. În cea mai discretă şi profesionistă manieră cu putinţă. Este imaginea clasică a majordomului britanic, omul din umbra lorzilor. Sarcina sau mai bine zis sarcinile unui majordom de înaltă clasă, înseamnă însă mult mai mult.

„Pentru o astfel de slujbă, nu există început sau sfârşit. Nu există noţiunea de "ore de lucru". De fapt, este un stil de viaţă, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Vă pot îndeplini orice dorinţă. Nu contează ora, ziua sau ţara în care mă aflu”, a spus Marc, majordom.

Marc este unul dintre majordomii de legendă ai Londrei. Evident, nu a dorit să dezvăluie cât câştigă, dar nu se plânge de bani. Este la fel de discret în ceea ce priveşte viaţa lui, ca şi a celui care l-a angajat. O condiţie esenţială, pentru a câştiga încrederea unui miliardar. Şi banii lui.

„Unii super-majordomi susţin că obţin 100.000 de lire sterline pe an”, a spus Andrew Coy, profesor Academia Britanică de Majordomi. Pentru a ajunge la o astfel de perfomanţă, e nevoie de o pregătire serioasă. La Academia Britanică de Majordomi poţi învăţa că lucruri aparent minore te pot propulsa în atmosfera rarefiată a multi-miliardarilor. Sau nu.

Evident, nu toţi majordomii pot aspira la acest nivel. Ca să ajungi să lucrezi pentru lorzii britanici, emirii din Golf sau magnaţii ruşi care deţin cele mai luxoase reşedinţe de la Londra, ai de învăţat, nu glumă. Exact asta fac cursanţii academiei de majordomi. Îşi urmează conştiincioşi profesorii în cele mai luxoase şi exclusiviste magazine sau restaurante londoneze, pentru a şti exact de unde pot procura, în timp record şi la calitate maximă, orice produs dorit de viitorii lor angajatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri