„Lordul drogurilor”, vânat peste tot în Mexic după o evadare spectaculoasă

Data publicării:
joaquin guzman de pe digi

Evadarea lui Joaquin Guzman are toate datele unui film de Hollywood. Acoliţii celui supranumit „Lordul drogurilor” au săpat un tunel de un kilometru şi jumătate pe sub zidurile închisorii.

Potrivit autorităţilor, una dintre ieşirile tunelului ajungea chiar sub o cabină de duş. De acolo, Joaquin Guzman sau Piticul, aşa cum mai era cunoscut, a coborât în tunelul luminat şi prevăzut cu guri de ventilaţie. Acesta lega închisoarea de o clădire părăsită din apropiere.

Am descoperit o gaură care făcea legătura cu o ţeavă verticală de 10 metri, prevăzută cu o scară. De acolo se ajunge la un tunel de 1,7 metri înălţime şi cu un diametru de 70-80 de centimetri”, explică un oficial mexican, Alejandro Rubido.

În clădirea părăsită, autorităţile au descoperit un pat şi mai multe haine de schimb.

Este cea de-a doua evadare a traficantului de droguri dintr-o închisoare de maximă securitate. El a fost prins, anul trecut, într-o staţiune estivală. Atunci, autorităţile americane au cerut extrădarea lui tocmai pentru a evita o altă posibilă evadare, însă au fost refuzate.

Această a doua fugă a lui Joaquin Guzman pune într-o lumină foarte proastă statul mexican.

„Suntem conştienţi de faptul că acest incident nefericit a înfuriat societatea mexicană. Sunt profund şocat de ce s-a întâmplat, evadarea unuia dintre cei mai căutaţi oameni din Mexic şi din lume. Fără îndoială, este un afront la adresa guvernului mexican”, spune Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului.

Considerat cel mai periculos traficant de droguri din Mexic, Joaquin Guzman este liderul cartelului Sinaloa, cel mai important din această ţară. Averea sa este estimată la un miliard de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri