Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney. Mărturia unei românce stabilite în Australia

Data publicării:
548e7f8d682ccf8152b2f807

„Centrul este blocat, Opera a fost evacuată, majoritatea clădirilor importante au fost evacuate. Este o situație fără precedent şi autoritățile încă păstrează foarte bine situaţia”, a declarat la Digi24, Clara Vodă, o româncă stabilită în Sydney. 

Aceasta a mai spus că șeful poliției a susținut o conferință de presă, dar nu se știe cu siguranță câți ostatici sunt. „Cinci au fost eliberați sau au reuşit să scape. Unul este la spital - alte motive. Este o linişte suspectă şi puţin sinistră în oraş. Nu suntem obişnuiţi cu asemenea situaţii”, a mai spus Clara Vodă la Digi24. 

Cât despre locurile în care ar putea fi bombe, românca a spus că există suspiciuni că acestea ar fi puse în pungi în parc, dar că acestea ar putea fi doar zvonuri. „Acum ultimele zvonuri spun sunt că sunt patru bombe, dar nu se ştie care vor fi declanşate. Șeful poliţiei nu a dat declaraţii”, a spus Clara Vodă.  

Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney. Un steag cu însemne islamice este afișat la geam

Presa locală relatează că Opera din Sydney a fost evacuată după ce un pachet suspect a fost găsit în clădire. 

Premierul australian Tony Abbott a declarat că este un incident „profund îngrijorător”. Criza durează deja de câteva ore. Poliția a ținut o conferință de presă în care a anunțat că încă nu a reușit să ia legătura cu autorul/autorii luării de ostatici din cafeneaua Lindt.

Președintele Barack Obama a fost informat despre incident și s-a consultat cu principalul său consilier pe probleme de securitate. Potrivit BBC, care citează Reuters, consulatul SUA, aflat în apropiere de cafenea, a fost evacuat.

De asemenea, premierul britanic David Cameron a transmis că Londra urmărește cu atenție evenimentele de la Sydney.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri