MAE: 28 de cetățeni români au fost identificați în Nepal și se află în afara oricărui pericol

Data publicării:
471071762

Actualizare 18.44. Ministerul de Externe anunță că în Nepal au fost identificaţi 28 de cetăţeni români și că toți sunt în siguranță.

Comunicatul MAE:

În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal, Ministerul Afacerilor Externe informează că pe parcursul zilei de 26 aprilie 2015, au mai fost identificaţi încă 9 cetăţeni români care de asemenea se află înafara oricărui pericol. Astfel, bilanţul cetăţenilor români localizaţi, contactaţi şi care sunt în siguranţă la acest moment este de 28 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zonele afectate.

Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român printre victime.

Reamintim că cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.

Comunicatul MAE:

În continuarea informaţiilor transmise în cursul zilei de ieri, 25 aprilie 2015, referitoare la situaţia cetăţenilor români în urma cutremurului din Nepal, vă informăm că,  până în prezent, au fost identificaţi 19 cetăţeni români, care au fost contactaţi şi se află în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zona respectivă, inclusiv dacă există vreun cetăţean român afectat în urma recentei replici din cursul acestei dimineţi, în pofida unor conexiuni de internet şi de telefonie extrem de dificile datorită circumstanţelor.

Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Reamintim că cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mailulcomunicare.consulara@mae.ro”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri